3.000 persones de desenes d’entitats ciutadanes en manifestació contra el PAI de Benimaclet

El Programa d’Actuació Integrada (PAI) de Benimaclet, plantejat per Metrovacesa i que ha d’aprovar l’Ajuntament de València, substituiria espais rurals –sobre els que veïns i veïnes del barri han creat i treballen horts urbans– per una gran quantitat d’edificis que, de nou, tornarien a posar en escac l’horta valenciana. El col·lectiu “Cuidem Benimaclet” afirma que ‘el PAI afecta tot el terreny que va des de la rotonda del Mirador de la Universitat Politècnica de València fins a la rotonda on es troba la Policia Local. Actualment, tot eixe terreny no és horta perquè des de les Administracions s’han dut a terme expropiacions i moviments per a degradar la zona, però el que nosaltres exigim és que, després de paralitzar aquest PAI obsolet, o bé es recupere l’horta, o bé una part d’aquest terreny es destine a la creació de serveis que realment necessite el barri’.

Per això, el diumenge 17 de febrer de 2019 s’han manifestat pels carrers de Benimaclet vora 3.000 persones contra el mencionat PAI: en contra d’un pla urbanístic obsolet i a favor de l’horta i del dret a l’habitatge. Els assistents reclamen ‘un barri sostenible i sense especulació immobiliària’.

“Cuidem Benimaclet”, entitat organitzadora, assegura que ‘hi ha raons ecològiques, socials, patrimonials i econòmiques per a oposar-nos i reclamar la paralització del PAI’. Benimaclet és un barri que mira a l’horta i a la mar, i segons les seues gents això no ha de canviar.