“Horta és Futur. No a la ZAL” presenta un recurs contenciós administratiu contra el decret del Consell que ha aprovat la implantació de la Zona d’Activitats Logístiques a la Punta

“Horta és Futur. No a la ZAL”, plataforma composta per vora 50 associacions i col·lectius ciutadans, ha presentat el dimecres 20 de febrer de 2019 un recurs contenciós administratiu contra el decret autonòmic que va aprovar el Pla Especial de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de València. En poques paraules: la construcció d’un polígon logístico-industrial-portuari sobre els terrenys de la partida de la Punta. Cal recordar que aquest lloc va ser arrasat i els seus habitants expulsats a principis de segle, quan es va intentar implantar-hi la ZAL per primera vegada. Encara que aquell Pla original va ser anul·lat pels tribunals Superior i Suprem, ara l’Administració (estatal, portuària, autonòmica i local) ho intenta de nou. La Punta és l’únic punt que permetria la connexió entre els dos Parcs Naturals de què gaudeix València: el del Túria i el de l’Albufera, a través d’una veritable infraestructura verda. D’una altra banda, a més d’impedir-ne la connexió, la ZAL generaria efectes nocius sobre la població veïna com ara augment de l’efecte illa de calor, més trànsit, contaminació atmosfèrica i acústica, etc. Parc Sagunt és un dels llocs que han sigut reiteradament assenyalats com pertinents per a una infraestructura com la ZAL.

Simultàniament, la plataforma ha llançat una campanya de micromecenatge en la pàgina Goteo per ajudar a finançar els costos derivats de la reclamació judicial. La campanya es pot trobar a http://goteo.cc/lazalalstribunals i s’anima a participar en ella massivament a tota la ciutadania compromesa amb la ciutat, el territori i el medi ambient.